Elephantiasis paraziták, Elefantiasis formái


Az orvosi mikrobiológia tankönyve | Digitális Tankönyvtár

Pszichológia, filozófia és gondolkodás az életről. A filozófia és a pszichológia blogja. Az emberi pszichológia különböző aspektusairól szóló cikkek. Részvény: Klinikai pszichológia Elephantiasis tünetei, okai és kezelések Számos betegség és rendellenesség van a világon, amelyek közül sokan nagyrészt ismeretlenek a világ nagy részénél, vagy inkább furcsaak, tekintetbe véve a származási országunkban tapasztalható alacsony gyakoriságukat.

Némelyikük azonban szemmel látható fiziológiai változtatásokat okoz, ami azt jelenti, hogy kitűnnek és felismerik vagy emlékezik meg néhány létező esetet. Ez történik az elefántiasissal, nyirok filiarízisnek is elephantiasis paraziták bár az elefántia sokkal inkább utalna a kérdéses tünetre, gyakran szinonimaként azonosítják őket.

Baktérium, vírus, parazita - mi a különbség? - HáziPatika

Lehet, hogy érdekel: "A szindróma, a rendellenesség és a betegség közötti különbségek" Mi az Elephantiasis? Megértjük az elefantisztist a jelenlétében a nyirokrendszer elzáródása következtében megjelenő szövetek jelentős és nyilvánvaló duzzanata és sűrűsége.

A lymphedema harmadik fázisa, amelyben a változások állandóvá válnak. Általában a nyirok filariasis krónikus fázisában jelenik meg, olyannyira, hogy a nyirokfilmesis és az elefántia gyakran azonosíthatók és szinonimaként használhatók.

Elefánt lábak: okok, tünetek és népi kezelési módszerek - Opisthorchiasis July

Általában a sűrűséget lábakban vagy karokban állítják elő, gyakran a nemi szervek és a mellek befolyásolására is. Sok esetben fájdalmat okozhat azokban, akik szenvednek. A vesekárosodás és az immunrendszer is gyakran károsodott, mint a csontok.

Az e rendellenesség által okozott deformációk súlyos következményekkel járhatnak az emberektől, akik szenvednek, nem furcsa a fistulák megjelenése, sebek, fertőzés lehetősége, vagy akár a daganatok megjelenése.

A elephantiasis paraziták szinten az ember életét is alaposan megváltoztathatja, megváltoztathatja vagy akár letilthatja a járás vagy mozgás képességét, ami a fizikai fogyatékosság gyakori elephantiasis paraziták. Ha ez a nemi szervekben történik, megváltoztatja a szexuális funkciókat is.

A parazitafertőzés általában fertőző eredetű, bár a legtöbb esetben a felnőtt korban megfigyelhető tünetek figyelhetők meg.

Megjelenés szakaszai

Ez a fertőzés valójában tünetmentes maradhat a nyirokrendszer károsodása ellenére. Ezek a változások szintén nagy zavart és kellemetlenséget okoznak az érintetteknek, sokan elkerülik a társadalmi kapcsolatokat és elszigetelik magukat.

Valójában még az elefántia kifejezés is amely összehasonlítja az érintettek lábát az elefántévalmáris lehet stigma forrása számukra.

Hátborzongató lélegzetem van

A társadalmi és munkahelyi élet sokat érinti, mivel közvetett hatás, és a kellemetlen érzés, a depresszió és a szorongás megjelenése nem ritka. Bár furcsa betegségnek tűnhet, és könnyen elképzelhető, hogy ritka és ritka betegségek között osztályozható, az igazság az, hogy gyakrabban fordul elő, mint amilyennek látszik: mintegy millió ember szenved ennek a rendellenességnek valamilyen formája.

A Wikimédia Commons tartalmaz Elefantiázis témájú médiaállományokat. Az elefantiázis orvosi nevén filariasis lymphaticus a Filarioidea típusú parazita fonálférgek okozta betegség. A betegségnek sok esetben nincs tünete. Más esetekben azonban hatalmas duzzanatot okoz a karokon, lábakon vagy a nemi szerveken. A bőr is megvastagodhat, és fájdalom jelentkezhet.

Ez azonban egy olyan betegség, amelyet általánosan kevéssé vesz figyelembe, mivel évek óta elhanyagolta a kezelésével kapcsolatos kutatást. Talán érdekel: "A 15 leggyakoribb idegrendszeri betegség" Megjelenés szakaszai Lehetőség van azon három fázis azonosítására, amelyekben az elefantiasis kis mértékben jelentkezik.

széles szalag mind

Technikailag az elephantiasis correspodería neve a folyamat harmadik vagy utolsó szakaszához, a folyamatban lévő lymphedema a nyirok által generált ödéma kialakulásához, hogy elérje a krónikus fázist.

Post-sprained ödéma Az első pillanat, amikor figyelembe kell venni, a szúnyogcsípés megjelenése, amely átviszi a filáriát. Kezdetben semmilyen tünet nem jelenhet meg.

Mi az Elephantiasis?

Azokban az esetekben, amikor ez előfordul, az érintett területen általában tapintható duzzanat figyelhető meg, amely fokozatosan növekszik. Reggel a duzzanat észrevehetetlen, de egész nap újra felszínre kerül. A bőr még mindig puha.

férgek mindig nyafognak hogy élnek

Második fázis: a lymphedema progressziója A második fázisban a duzzanat növekszik, és mindig észrevehető, bár úgy tűnik, hogy még reggel is csökken valami, ami idővel nem fog működni.

A bőr kicsit nehezebbé válik.

Az elephantiasis fejlődésének etiológiája

Elephantiasis A harmadik és az utolsó fázis, amelyben a duzzanat problémája visszafordíthatatlanná válik, és jellegzetes keménységet kap. A duzzanat szintje növekedhet, és.

férgek a sütésben

A betegség okai Az elefántia egy olyan probléma, amely különböző okokat okozhat, bár leggyakoribb a filarias néven ismert parazita férgek fertőzése. Ez a parazita blokkolja a nyirokrendszert, ami valamilyen ödémát vagy folyadék felhalmozódását generálja a test különböző területein.

Pontosabban, a leggyakoribb az Wucheria bancrofti, bár vannak más fajok is, amelyek ezt a betegséget is generálják. A parazita gyakran érintkezik testünkkel a szúnyogok harapásán keresztül, mint például az anopheles és a culex, a fertőzést a vérből a nyirokrendszerbe ahol a paraziták táplálják és nőnek továbbítják.

spongyabob férgek

Azonban, annak ellenére, hogy az elefántia általában ilyen okból keletkezik, néha változások is előfordulhatnak, amelyek végül elefántizmust generálnak ha ezt tünetként értjük, és nem önmagában rendellenességként. Nem Filarian elefántiasisról beszélnénk, egyéb sérülések, például néhány daganat metasztázisának, más betegségeknek vagy a nyirokrendszer károsodását okozó műtét következményeinek köszönhetően. Az ivermektin vagy a dietilkarbamazin a leggyakrabban használt és hatásos.

Az antibiotikumok és fájdalomcsillapítók alkalmazása is szükséges lehet a betegségben gyakori fertőzések és fájdalom leküzdéséhez. Ne feledje, hogy még ha parazitákat is megölnek, a krónikus fázisban jelenlévő malformációk azaz az érintett részek extrém duzzanata életre maradhatnak.

Parasitic Diseases Lectures #28: Lymphatic Filariasis paraziták felnőttekben

Vannak olyan eljárások, mint például a kompressziós terápiák és a műtétek, amelyek megfordíthatják a duzzanatot, bár kompressziós mechanizmusokat kell használni. A felesleges nyirokcsatorna elvezetése vagy elephantiasis paraziták szintén nagy segítség lehet.

Ezekben az esetekben szivféreg vedelem nyomó intézkedések, higiéniai irányelvek kialakítása a fertőzés és a fizioterápia megelőzésére. Bár kezelhető, figyelembe kell venni a megelőzési tervek kidolgozásának szükségességét.

Navigációs menü

Higiénia és szúnyogok elkerülése a elephantiasis paraziták vagy rovarölő szerek használata segíthet megelőzni ezt a betegséget, amelyet hagyományosan elhanyagoltak világszerte bár a WHO egy globális programot indított el a nyirokcsillapítás megszüntetésére, amely várhatóan a as év során sikeres lesz.

Irodalmi hivatkozások: Lozano, Y. Egy eset alapján.

megvonási bika galandféreg

Electronic Medical Journal, 31 3. Matanzas, Kuba. Fenwick, A. Az elhanyagolt trópusi betegségek globális terhe. Közegészségügy, 3 : Fortuny, E. A lymphedema reverzibilis? Chilena Dermatol.