Rafflesia parazita, Parazita rafflesia, Raflézia – az egyik legnagyobb virág a világon | Érdekes Világ


Származása, elterjedése[ szerkesztés ] Természetes élőhelye Délkelet-Ázsia, azon belül a Maláj-félszigetBorneó és Szumátra.

close-up Rafflesia Arnoldii

Erősen redukált felépítése és génkészlete miatt rendszertani besorolása sokáig bizonytalan volt. A nemzetségnek -ig 16 faját fedezték fel. A növényvilág legnagyobb virágának átmérője körülbelül egy méter, tömege a 15 kg-ot is elérheti.

az emberek elhíznak a férgektől állati féreg

A kehely alján számos tüskeszerű nyúlvány meredezik. A virágnak öt, vöröses barnás halvány foltokkal tarkított szirma van, melyek egy hatalmas kehelybe futnak össze. Ebben akár 6 liter víz is elfér.

Így bontja ki szirmait a világ legnagyobb virága A rafflesia parazita Virágzik a világ legnagyobb bűzvirága Mi a különbség az epifiták és az olyan parazita növények között, mint a viscum és a rafflesia? Így bontja ki szirmait a világ legnagyobb virága Navigációs menü Szingapúr megalapítójának nevét viseli az óriás bűzvirág Virágzik a világ legnagyobb bűzvirága National Geographic Raflézia — az egyik legnagyobb virág a világon Parazita rafflesia, Raflézia — az egyik legnagyobb virág a világon Érdekes Világ A rafléziának ig 16 faját fedezték rafflesia parazita. Parazita, kétlaki növény, mely más növényeken, jellemzően fákon élősködik. Miután az óriás bűzvirág bimbója áttöri a gazdanövény kérgét, úgy 10 hónapra parazita rafflesia szüksége, hogy káposztafej nagyságúra nőjön. Néhány óra alatt a húsos szirmok kinyílnak, és a virág már teljes pompájában ragyog.

Életmódja, termőhelye[ szerkesztés ] Ez a parazita más növényeken, rafflesia parazita fákon élősködik. Miután bimbója áttöri a gazdanövény kérgét, mintegy 10 hónap alatt nő káposztafej méretűre.

gyógyszeres parazitaellenes szerek pinwormok és ízületek

Néhány óra alatt a húsos szirmok kinyílnak, és a virág teljes pompájában ragyog. A virágban csak néhány napig gyönyörködhetünk.

hatékony gyógyszerek a Trichomonas kezelésében belféreg vegbelnyilas

A rothadó húséhoz hasonló kellemetlen szagot áraszt, mivel az erre a szagra gyűlő rovarok jellemzően döglegyek porozzák be. Az elpusztult virág nyálkás fekete foltot hagy maga után.

Tudja, hogy melyik a földkerekség legnagyobb és legbüdösebb virága?