Tanzániai paraziták. Clinical Research News


Milyen ételek nem szeretik a parazitákat. Gyógynövényekkel paraziták ellen Ételek, amelyek elpusztítják az emberi test élősködőit, A férgek fajtái az emberi test kezelésében Parazitákból készült ételek Bélféreg - Így szabaduljunk tőle! BENU Gyógyszertárak Parazitákat elpusztító ételek Ételek, amelyek elpusztítják a parazitákat a testben, Global Navigation Ételek, amelyek elpusztítják a parazitákat a szervezetben Milyen ételek elpusztítják az tanzániai paraziták a parazitákat Milyen ételek elpusztítják a parazitákat. Parazitákból készült ételek, Paraziták az ételmérgezésben Így készült a titkos Ebola-szérum Ételek, amelyek elpusztítják az emberi test élősködőit, A férgek fajtái az emberi test kezelésében Egy új gyógyszer az emberi test parazitáira Gyógyszerek, amelyek elpusztítják az emberi test élősködőit.

Katayama láz, parazita trópusi betegség. A Szenegál földrajzi eloszlásának schistosomiasis 76 ország tanulmányozzuk a helyi társadalmi-gazdasági és környezeti feltételek, valamint az emberi mobilitás által vezérelt epidemiológiai dinamikát szemléltető térbeli kifejezett hálózati modell segítségével. A modell paraméterezése több elérhető geodatabázis megérintésével és a mobiltelefon-nyomkövetések nagy adatállományának megérintésével történik.

Az ország egész területén megbízhatóan reprodukálja a regionális schistoszomiasis prevalencia megfigyelt térbeli mintáit, feltéve, hogy a térbeli heterogenitást és az emberi mobilitást megfelelően számolják el.

tanzániai paraziták

Pontosabban, a helyi betegségek átvitelében szerepet játszó társadalmi-gazdasági és környezeti heterogenitások finom szemcsés leírása döntő fontosságú schistosomiasis 76 ország betegség prevalenciájának térbeli változékonyságának megragadása szempontjából, míg az emberi mobilitás bevonása jelentősen javítja a modell magyarázó erejét.

Ami az emberi mozgást illeti, úgy véljük, hogy a mérsékelt mobilitás csökkentheti schistosomiasis 76 ország betegségek elterjedtségét, míg a magas vagy alacsony mobilitás a fertőzések gyakoribb előfordulásához vezethet. Az expozíción és a szennyeződés csökkentésén alapuló ellenőrzési diplococcusok és trichomonák hatását a biztonságos vízhez való hozzáférés vagy az oktatási kampányok révén is elemzik.

Tudásunk szerint ez az integratív schistosomiasis átviteli modell első alkalmazását jelenti egész országos skálán. Bevezetés A schistosomiasis egy jelentős parazitafertőzés, amely a fejlődő világ számos területén mintegy millió embert érinti, és amely millió embert veszélyeztet a régiókban, ahol a betegség endemikus 1. Ez a halálozás egyik fő oka, amely közvetlen felelősséggel tartozik körülbelül 12 ember halála miatt évente 2, és legalább évente haláleset esetén együttes tényező 3.

A schistosomiasis szintén fontos tényező a morbiditásra, 20 millió ember szenved súlyos következményekkel a betegségtől 4 és a becsült teher 4, 5 millió fogyatékossággal korrigált életév 5. Ezek a számok a malária után a második leggyakoribb parazita betegséget okozó schistosomiasist és valószínűleg az elhanyagolt trópusi betegségek közül a leggyengébbek. A betegséget a Schistosoma nemhez tartozó trematode paraziták okozzák 6. A legtöbb emberi tanzániai paraziták három faj okozza: S. Ezeknek a parazitáknak kötelezően a közbenső gazdaszervezetben vannak olyan édesvízi csigák fajtái, amelyek a Bulinus tanzániai paraziták tartoznak S.

Mansoni vagy Tanzániai paraziták S japonicum esetében. A parazita fertőző formája az emberek számára egy szabadon úszó, rövid életű lárvaszínpad, amelyet fertőzött csigáknak neveznek.

  1. Fórum férgek az emberek kezelésében
  2. A HPV-fertőzés tünetei nőkben és férfiakban Milyen papillómák a testen
  3. Hogyan lehet semlegesíteni a testet a parazitáktól

A Cercariae megfertőzheti a fertőzött vízzel kitett embereket a bőrükön keresztül. Paraziták kerekesférgek tünetei emberi testen belül szexuálisan érett felnőtt paraziták alakulnak ki, amelyek évekig élnek, párosulnak és naponta több ezer tojást termelnek.

Vízuminterjú - Hogyan lehet féregtojásokat szerezni

A tojás a vizeletből S. Az édesvíz elérése után az úgynevezett miracidiákba, a parazita második, rövid élettartamú lárvájába bejutnak, amelyek megfertőzhetik a csigákat. A Miracidia aszimmetrikusan replikálódik a csigákban, ami aztán naponta több száz cercariae-t ürít a vízbe, így befejezve a parazita életciklusát. Tanzánia az afrikai térképen. Tanzánia: egy ország és annak leírása. Tanzánia térkép orosz nyelven Az emberi és csiga gazdaszervezetek populációdinamikája, tanzániai paraziták a parazita különböző létfontosságú szakaszai tehát lényeges összetevői tanzániai paraziták schistoszóma átviteli ciklusának leírásában 1a.

Schistosomiasis átviteli ciklus a és modellalkalmazás b - e. A Miracidia megfertőzi a fajspecifikus közbenső csigakezelőket balról jobbra: BiomphalariaBulinusOncomelaniaamely ezt követően szabadon úszó cercariae -t bocsát kiamely behatolhat az emberi bőrbe és végül szaporodási schistoszómává fejlődhet. Az adatok az egészségügyi körzetek skáláján jelennek meg, és az és közötti időszakot fedik le. Az adatforrásokkal kapcsolatos részletekért lásd SI.

A b a légzési papillomatosis kezelése e panelek térképeit a QGIS 2. Teljes méretű kép A schistosomiasis 76 ország kapcsolási mechanizmusok nagyon fontosak a 7, 8 schistoszóma terjedésének, kitartásának és fertőzés intenzitásának szempontjából. A paraziták valójában a csatornák és patakok mentén haladóként vezethetők át a lárvák között, a vízi és a parti élőhelyek között, a csigakezelők között, vagy emberi gazdák által felnőtt férgekként szállítják.

Míg a lárva-transzport és a csigamozgás csak rövid térbeli skálákon az antihelmintikus gyógyszerek működése az emberekben. Több száz méteres 9, es sorrendben vagy hosszú időablakokban jelenthet jelentős előrehaladási utat a betegség számára pl.

A vízforrások fejlesztése utáni élőhely-bővítés miatt 11, 12 az emberi mobilitás jelentős szerepet játszhat a betegségek terjedésében az endemikus területeken belül és azokon belül, 13, 14, Az emberek valójában ki vannak téve a cercariae-val fertőzött víznek, miközben az endemikus régiókat látogatják, és a parazitákat a saját közösségeikbe importálják; ha fertőzöttek is, hozzájárulhatnak a vízszennyezéshez az otthoni közösségeiken kívül.

Mindkét mechanizmus várhatóan kedvez a parazita diszperziónak, sőt akár schistoszómákat is bevezethet schistosomiasis 76 ország korábban betegségtől helminták ürüléke tanulmányozza a technikát falvakba. Az emberi mobilitás különbözik a schistosomiasis 76 ország terjedésének ökohidrológiai útvonalaitól abban az esetben, ha az emberi mozgás előfordulhat egyébként környezetileg nem összefüggő területek, nagyobb térbeli skálák és rövidebb és reproduksi phylum nemathelminthes kiszámítható időskálák között Tény, hogy az emberi mobilitás modellezésében a közelmúltbeli előrelépések ellenére 17, 18, 19, továbbra is alapvető korlátok vannak ahhoz, hogy megértsük, hol, mikor, miért és hogyan mozognak az emberek 20, Megállapították, hogy az afrikai kontextusban a normál mobilitási modellek rosszul teljesítenek Ezért az emberi mobilitás proxyként, amelyet távolról is meg lehet szerezni, megfelelően anonimizálni és kvantitatívan kidolgozni, felbecsülhetetlen eszköz az epidemiológiai modellezés tájékoztatására.

Ebben a tekintetben a Call Detail Records CDR-ek mobiltelefon-használóktól való elemzése az egyik legígéretesebb eszköz tanzániai paraziták emberi mozgási minták 23, 24 - az epidemiológiai kontextusban történő - tanzániai paraziták, amint azt a gyorsan növekvő számú tanulmány teszi lehetővé.

A bankok hétfőtől péntekig CDR-ek alkalmazása a humán mobilitás jellemzésére 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, Ebben a munkában a Szenegálban a schistosomiasis-transzmisszió országos mintáit vizsgáljuk, ahol a fertőzés urogenitális formája széles körben elterjedt 38, A schistosomiasis az országban jelentős egészségügyi problémát jelent, mivel a harmadik betegség malária és nyirokfilozózis után a fogyatékkal élő évek tekintetében A schistosomiasis térbeli kifejezett hálózati modelljét alkalmazzuk a humán gazdaszervezetek, a közbenső csigakezelők és a lárva parazita szakaszok dinamikájának figyelembevételével Methods és S1.

Ugyanezen oknál fogva az emberi mobilitás megmarad a betegség térbeli terjedésének legfontosabb mechanizmusaként; az emberi mozgás mintáit egy anonimizált Schistosomiasis 76 ország több mint 15 milliárd rekord nagy adatállományából nyerik ki, amelyet a Sonatel, a legnagyobb szenegáli távközlési szolgáltató több mint 9 millió ember ügyfélkörével elérhetővé tett.

A schistosomiasis 76 ország a népességszám, a társadalmi-gazdasági feltételek és az édesvízi eloszlás georeferált adataival paraméterezték, és a legkorábbi regionális becslések szerint kalibrálták a szenegál egészségügyi minisztériumban jelenleg rendelkezésre álló urogenitális schistoszóma prevalenciákra 1b — e és S2. Ennek a munkának a konkrét célja az, hogy felmérje a környezeti feltételek tanzániai paraziták az emberi mobilitás hatását a schistosomiasis átvitelére helyi és regionális skálák között.

Ebből a célból összehasonlítjuk a négy modellbeállítás mirigy papilloma vírus, amelyekre a környezeti heterogenitás térbeli szemcséjére és az emberi mobilitás bevonására vonatkozó különböző feltételezések jellemzőek módszerek. Azt is szemléltetjük, hogy a betegség-átvitel helyi heterogenitásának elemzése segíthet az erőforrások elosztásának irányításában a betegség elleni küzdelemben, azzal az átfogó céllal, hogy bemutassuk, hogy a matematikai modellezés hogyan használható a társadalmi fejlődéshez, nevezetesen a döntéshozók segítésével a küzdelemben.

Eredmények Szenegálban az endemikus schistoszomiasis meghajtói A négy tesztelt modell-felépítésből módszerek a térbeli heterogén átviteli kockázat és az emberi mobilitás finomszemcsés leírását leíró M4 a regionális schistoszomiasis prevalencia értékek reprodukálásában a legjobb S3 szemölcs haj.

E modell szimulációs eredményei jó mennyiségi megállapodásban vannak a rendelkezésre álló epidemiológiai adatokkal 2a. A Schistosome transzmisszióhoz a széklet vagy a vizelet tartalmú tojás, a közepes gazdaszervezetben férgek megjelenésekor melyek a tünetek édesvízi csiga és a közbenső gazdag csiga által élő vízzel való emberi érintkezés szükséges.

A legjobb illeszkedésű beállítás, beleértve a finomszemcsés térbeli heterogenitást és az emberi mobilitást M4így referenciamodellként marad, és további elemzésekhez használatos.

Hogyan gyógyítottam meg a nemi szemölcsöket Végbéltáji szemölcs férgek paraziták éhezése Ingyenes HPV-elleni oltás lányoknak: megéri-e beadni? Ezek a tudományos tények, kockázatok event Frissítve: persondr.

Bár a regionális prevalencia adatokkal kalibrálták, a referencia modell a harmadik országbeli adminisztratív egységek ún. Referencia modell szimuláció és összehasonlítás epidemiológiai bizonyítékokkal. A modell részletes leírását lásd az 1. Tanzániai paraziták b panelben lévő térképet a QGIS 2.

tanzániai paraziták

Az érzékenységi elemzés Tanzániai paraziták ábra arra utal, hogy ezek a számok meglehetősen robusztusak a mérsékelt változásokra a modellparaméterezésben, az emberi humán expozíciós sebességgel, a schistoszóma mortalitási arányával és a klinikai fertőzés küszöbével az emberekben a modell legnagyobb változásáért felelős előrejelzéseket. A modell egy átlagos parazita-terhelést APB, lásd a módszereket is megközelítőleg 7, 2 parazitánként fejez ki személyenként, a 2, 3 és 12, 7 közötti arrondissement szintű értékek S5a ábra.

A befogadóegységen belül a gazdaszervezeten belüli parazitaeloszlások negatív binomiális eloszlásokkal S5c. Ábra jól körülhatárolhatók, ahol az aggregációs paraméterek. Az emberi mobilitás szerepe A referencia modell ellentétes az azonos paraméterértékekkel rendelkező szimulációval, de a mobilitás SI nem alkalmas az emberi mobilitás hatásának enyhítésére a schistosomiasis prevalenciájának térbeli mintázatára.

: Schistosomiasis. Katayama láz, parazita trópusi betegség.

A regionális betegségek prevalenciája minden régióban magasabb, de Dakar esetében, ha az emberi mobilitás teljesen ki van kapcsolva 3a. Schistosomiasis 76 ország az emberi mobilitás tanzániai paraziták a térségben viszonylag változatosabb a térben: a mobilitás kikapcsolásának hatásai férgek kezelése gyermekekkel ország nyugati részén kevésbé kifejezettek, ahol a betegség kisebb mértékű vagy akár bizonyos mértékű csökkenése a betegségben. A modell-előrejelzések szerint az országos APB növekvő tendenciát mutat a mobilitás növekedésével, míg a betegség prevalenciája jól meghatározott minimumot ér el a közbenső mobilitási szinteknél - figyelemre méltó, közel a CDR-ekből nyert mobilitás tényleges becsléséhez 3b.

Ezért a mobilitás változásai megváltoztathatják a gazdaszervezeten belüli parazitaeloszlásokat a közösségi szinten oly módon, hogy a nem prevalenciálisan befolyásolja a betegség prevalenciáját. Az emberi mobilitás hatása a schistosomiasis prevalenciára. Schistosomiasis Befejezés: a fertőzés prevalenciájának arrondissement-skála szerinti különbségei: a pozitív értékek ismét a paraziták mítosza a testben mobilitás nélkül nagyobb arányban jelennek meg a modellben.

Bélférgek, bélférgesség Hogyan lehet féregtojásokat szerezni. Milyen vízből lehet parazitákat szerezni A bél parazitái kutyáink hogyan lehet férgektől férgeket hogyan lehet féregtojásokat szerezni legnagyobb ellensége. Ridgeback-Mix-Max-Mangoworms szarvasmarha galandféreg mi a betegség neve Bélféreg - Így szabaduljunk tőle!

Az emberi mobilitás különböző szintjeit az adatból SI becsült mobilitási mátrix mesterséges manipulálásával nyerték. Az a panel beillesztésében lévő térképet a QGIS 2. Teljes méretű kép Betegségellenőrzés A referenciamodell végül arra szolgál, hogy értékelje az úgynevezett WAter, szaniter és higiéniai WASH vagy információs, oktatási és kommunikációs Tanzániai paraziták stratégiák hatásait, amelyek schistosomiasis 76 ország a szenegáli schistosomiasis terhének csökkentése az emberi expozíció és szennyezés megelőzése révén SI.

A WASH 4a. Ábra vonatkozásában a modell azt sugallja, hogy a célzott beavatkozások, amelyek kiemelten kezelik a magas kockázatú közösségeket ahol a schistosomiasis-transzmisszió várhatóan tanzániai paraziták legmagasabb a vidéki életkörülmények és az édesvízi környezetek sokaságának szinergikus hatása miatt vagy a magas- A fertőzés átlagos és maximális regionális prevalenciájának csökkentése érdekében a prevalencia-közösségek hatékonyabbak lehetnek, mint a nem célzottak.

Pontosabban, a kockázati célú cselekvések várhatóan a leghatékonyabb lehetőség, ha a beavatkozások várható gyógyszerek gyermekeknél magas; ezzel szemben az előfordulási célú beavatkozások hatékonyabbak lehetnek az a papillóma eltávolítása a szek betegség prevalenciájának csökkentésében az alacsony várt hatékonyság szempontjából.

Különböző eredményeket kaptunk az IEC kampányokkal 4c.

tanzániai paraziták

Minden az autó tuningjáról Ábra, d. Ebben az esetben a célzott intézkedések az átlagos prevalencia csökkentésének leghatékonyabb módját jelenthetik, nevezetesen, ha a beavatkozások várható hatékonysága magas, és a terv legalább 1 millió embert tartalmaz millions5 millió a maximális regionális prevalencia esetében. Kisebb léptékű tervek vagy alacsony várt hatékonyság esetén a célzott intézkedések ismételten hatékonyabbak; ebben az esetben a nagy kockázatú és a magas prevalenciájú közösségek prioritásainak meghatározása a beavatkozás tervezett mértékétől függ.

A nagyszabású ellenőrzési stratégiák értékelése. A célzott cselekvések a közösségeket priorizálják, ahol az átviteli kockázat a ρ i ω schistosomiasis 76 ország mennyiség, az 1.

Gyógyszerek az emberi test papillómáinak kezelésére. A vírusos szemölcs előfordulása

Tanzánia földrajza Az eredményeket a kontrolltevékenységek várható hatékonyságának η két különböző értékére mutatjuk be. Paraméterek, mint a 2. Teljes méretű kép Vita Ebben a munkában nagy adat-alapú modellezési keretrendszert javasoltunk a szenegáli schistosomiasis-transzmisszió országos dinamikájának tanulmányozására.

Kimutattuk, hogy a helyi betegségek átvitelében szerepet játszó társadalmi-gazdasági és környezeti heterogenitások finomszemléletes leírása kulcsfontosságú a regionális prevalencia minták térbeli változatosságának megragadása szempontjából, és hogy a mobiltelefon-nyomkövetésekből származó humán mobilitási becslések felvétele jelentősen javítja a magyarázó a modell teljesítménye.

Ebben a tekintetben a legjobb illeszkedésű modell, amely magában foglalja a betegség-átvitel két vezetőjét, képes az egész országban megbízhatóan reprodukálni a schistosomiasis prevalenciáját. Az emberi mobilitás figyelemre méltó következményekkel járhat egy endemikus betegség, mint például a schistosomiasis országos előfordulási mintáinak meghatározásában. Eredményeink azt mutatják, hogy a CDR-ekből becsült emberi mobilitás tanzániai paraziták a schistosomiasis prevalenciájának alacsonyabb értékeihez vezethet, mint a nem-mobilitási forgatókönyvben a regionális és ország skálainál.

tanzániai paraziták

Ez a esetleg meglehetősen váratlan megállapítás azzal magyarázható, hogy a jelenlegi mobilitási forgatókönyv szerint a legnagyobb mobilitási fluxusokat a leginkább tanzániai paraziták és urbanizált régiók vonzzák Dakar, Thiès és Diourbelahol a schistoszóma átvitele alacsony.

A megnövekedett betegség prevalenciája a mobilitás hiányában a legelterjedtebb vidéki területeken egyértelműen jelzi a városi területekre irányuló mobilitás fontosságát a helyi betegségek megelőzésében. A numerikus szimulációk azt is mutatják, hogy ha a CDR-ekből eredő mozgásnövekedés tanzániai paraziták lenne, az országos átlag skisztoszomiasis prevalenciája is magasabb lehet.

Az országos APB a mobilitás függvényében eltérő tendenciát mutat, nevezetesen a nagyobb mobilitási szintek közel monoton növekedése. Ez az eredmény úgy tűnik, hogy egyetért más modellezési vizsgálatokkal, amelyek pozitív kapcsolatot mutattak az emberi mobilitás és az átviteli megjelenés, a parazita terhelés és a betegség terjedése között.

tanzániai paraziták

Önmagában azonban az APB viszonylag gyenge epidemiológiai mutató lehet a schistosomiasis dinamikájának. A fertőzés 41 rétegződésének elszámolásával schistosomiasis 76 ország keretrendszerünk azt mutatja, hogy az emberi mobilitás bonyolultabb tanzániai paraziták játszhat a schistosomiasis prevalenciájának térbeli mintázatának meghatározásában, mint korábban, különösen kis térbeli mérlegekben.

Ebben a tekintetben modellünk egyik lehetséges korlátozása a harmadik szintű közigazgatási egységek számítási egységként való megválasztása. Ez a választás az adatok rendelkezésre állása közötti kereskedés eredménye az országos adatállományok és források térbeli felbontása gyakran viszonylag durva és egyrészt a számítási költség ami egyértelműen a modell részletességével nőmásrészt pedig a szükséglet.

Mivel a harmadik szintű közigazgatási egységekben az összes változatosságot átlagoltuk, a modellünk hiányzik néhány lehetséges heterogenitás forrása például az emberi populáció demográfiai szerkezete és a környezeti feltételek kismértékű változása. Emiatt a schistosomiasis dinamikájának leírása a betegség átviteléért felelős tényleges mechanizmusok elsőrendű közelítésének tekinthető. A modell jelenlegi térbeli részletessége a közösségi szintű parazitaeloszlások aggregációjának alábecsülését is eredményezheti.

COVID-19 Parazita a maszkban / Ne használjátok az ilyen maszkokat

Úgy érvelünk, hogy az ország tanzániai paraziták régióira célzott nagyfelbontású modellek, ahol pontosabb adatok is rendelkezésre állnak, beleértve a csigák elterjedését és a fertőzés állapotát, 37 jobban tisztázhatják a térbeli heterogenitások és a kapcsolási mechanizmusok tényleges szerepét a finom spatiotemporális skálákon, és esetleg segíthet azonosítani a betegségátviteli fókuszpontokat.

A nagyfelbontású modellek viszont több összetettségforrást alaposabban megvizsgálnának, amelyeket ebben a szakaszban elhanyagoltak. Különösen az emberi expozíció és a szennyeződés közvetlenül kapcsolódik a demográfiai és társadalmi struktúrához kapcsolódó vízkontaktus mintákhoz. Egy egyszerű, mégis reális, demográfiai schistosomiasis 76 ország beépítése, amely képes leírni a veszélyeztetett népesség korszerkezetét, valamint a helyi lakosság bőségének változásainak nyomon követését schistosomiasis 76 ország az évenkénti változásokat, jelentősen javíthatja a járványügyi előrejelzések megbízhatóságát A CDR-ekből származó kapcsolódási mátrixok közelebbi vizsgálata azt mutatja, hogy az emberi mozgalom nagyon heterogén, nem csak térben, hanem időben is S6 ábra.

A teljes tanzániai paraziták magas kockázatú tények egyértelmű heti mintákat mutat különösen a legtöbb giardia bőrfertőzés régióban, például Dakarbanhosszabb távú trendeket esetleg szezonális gazdasági tevékenységekhez, például mezőgazdasághoz és halászathoz és hirtelen impulzusokat A vallási összejövetelek Szenegál minden régiójából a zarándokokat vonzzák, és ezáltal figyelemre méltó mobilitási folyamatokat eredményeznek, több százezer ember ideiglenes elmozdulásával, mint például a Grand Magal de Touba és a Kazu Rajab szintén Toubában tartott esetében.

Az ilyen jellegű mobilitási impulzusok mind a 47, mind a kvantitatívan 35 összefüggésben álltak a kolera kitörésekkel, de lehetséges szerepük az endémiás betegségek, mint a schistosomiasis átvitelében, még vizsgálandó.

Tanzánia az afrikai térképen. Tanzánia: egy ország és annak leírása. Tanzánia térkép orosz nyelven

Biológiai szempontból a parazita-gazda kölcsönhatások részletes leírását és a gazdaszervezetben élő parazitabiológiát 48, valamint a 49, 50 schistoszómák kötelező köztes csiga gazdaszervezetének ökológiáját még be kell építeni a modellezési keretünkbe. Mivel a csigakezelők jelenléte a transzmissziós kockázat egyik meghatározó tényezője, a környezeti mozgatórugók leginkább a vízhőmérséklet és a csapadék 51 spatiotemporális variabilitását figyelembe véve, amelyek befolyásolják a terjesztésüket tanzániai paraziták a bőségüket, nagymértékben javulhat a modell magyarázóereje.

Különös figyelmet kell fordítani a környezeti jelek szezonalitása amely önmagában komplex dinamikát idézhet elő és az időbeli változó emberi mobilitás közötti kölcsönhatások tanulmányozására, amely nem triviális hatást gyakorolhat a betegség-átvitelre A közbenső gazdaszervezet ökológiájának az itt leírt modellezési keretrendszerbe történő integrálása szintén fontosnak tekinthető a biológiai tanzániai paraziták ellenőrzésén alapuló nem hagyományos beavatkozási stratégiák tervezéséhez és optimalizálásához.

Az ígéretes utat képviseli a natív garnélafajok Macrobrachium vollenhovenii helyreállítása, esetleg falusi alapú akvakultúra 54 révén, amely az antropogén változások miatt gyakorlatilag eltűnt schistosomiasis 76 ország Szenegál folyójából, nevezetesen a Diama-gát építéséből az as években.